WEDSTRIJD Eurosport Bocholt - ZVK Celtic Houthalen '94  8 - 6  (2-4)

DATUM 01-04-2011  21:15

DOELPUNTEN 4’ 0-1 NEJJAR Youssef, 6’ 1-1 EL BOUJJOUFI Mohamed, 7’ 1-2 HUYUK Mustafa 11’ 2-2 AABBOU Lahcen, 12’ 2-3 ACHADOUD Omar, 15’ 2-4 EL OUADI Issam, 18’ 3-4 AABBOU Lahcen, 23’ 3-5 NEJJAR Youssef, 32’ 4-5 SALMY Nordin (O.G.), 33’ 4-6 AABBOU Lahcen (O.G.), 37’ 6-6 EL BOUJJOUFI Mohamed, 36’ 5-6 LEONE Toni (10m), 37’ 7-6 AABBOU Lehoussine, 38’ 8-6 AABBOU Lahcen

VERSLAG De topper in Bocholt werd meteen bij de horens gevat. Géén studieronde, want beide ploegen kennen mekaar. Beide ploegen komen aan enkele kansen, maar Celtic scoort via Nejjar de openingstreffer. Bocholt prikt meteen tegen en Huyuk redt de meubelen. Doch 2’ later staan de bordjes alweer gelijk op een lange bal aan El Boujjoufi die in de draai kan scoren, 1-1. Celtic komt opnieuw op voorsprong na een splijtende aanval die Huyuk knap afrondt, 1-2. Bocholt graaft zich niet in en Aabbou La kan iets over halfweg in de draai paal binnen schieten, 2-2, enkele minuten nadat zijn broer de paal trof op vrijschop. Dan was het opnieuw Celtic dat een knap uitgetikte aanval afgerond zag door Achadoud, 2-3. Celtic trekt een versnelling bij en na een snel over een weer voetbal waarbij de verdediging telkens de bal kon afsnoepen, was het uiteindelijk El Ouadi, die de marge kon verdubbelen. Bocholt komt nog één heel sterk opzitten, vooraleer het alle geluk van de wereld kreeg, dat enkel de scheidsrechters géén strafschop, als Di Pasquale Salmy onderuit haalt in het strafschopgebied. Het enige juiste zou rood en strafschop geweest zijn, maarja ….. Celtic krijgt nog een dijk van een kans, maar het is Bocholt dat twee 10m kreeg toegewezen, niet kon benutten, doch via Aabbou met een overhoeks strak schot de 3-4 ruststand scoren. Ook na de pauze een snel over en weer, met eerst Bochol dat komt piepen en dan Celtic dat een kans voor open doel overgeschoten ziet. Als Nejjar kort op een onderschepte voorzet van Huyuk zit, staat het alweer 3-5. Celtic trekt alle registers open en Bocholt lijkt verloren spel toe te geven. Maar het kan de marge niet vergroten. En even voorbij halfweg de herneming kan Bocholt opnieuw aansluiten via een own-goal van Salmy, 4-5. Doch binnen de minuut werkt Aabbou ook een owngoal in eigen doel en brengt Celtic opnieuw op een marge van 2 doelpunten. Bocholt komt nu pressen en treft 2x de paal. Toch wordt het nog geholpen door ref Fabbro die een overduidelijk dwalen begaat als bij Bocholt een derde 10m toewijst. Leoni scoort en doet Bocholt terug aansluiten. Een minuutje later brengt El Boujjoufi Bocholt wederom langszij, met een sterk doelpunt, 6-6. Spanning ten top en 2x jeudig balverlies lijdt tot 2x toe tot een tegendoelpunt via beide Aabbou gebroeders. En over de rode kaarten in de allerlaatste minuut voor Abidar en Di Pasquale, kan ik alleen maar kwijt dat Di Pasquale die al in de eerste helft had moeten krijgen, dan was er niks aan de hand, mijne heren wedstrijdleiders. De uiteindelijke 8-6 is pijnlijk, maar moet een leerschool zijn. Want de wedstrijd werd niet verloren door de scheidsrechters (alhoewel die écht op niks trokken), ze werd niet verloren door een betere tegenstander. Neen, ze werd verloren doordat wij ons niet aan de gemaakte afspraken hielden en omdat we met onze jonge ploeg niet de rust konden bewaren bij 3-5 en 4-6. En misschien komt dàt nu net gelegen om het vooralsnog af te maken, te beginnen volgende week thuis tegen Heusden- Zolder ! Niemand minder dan burgemeester Alain Yzermans komt de aftrap geven !